VIRPI MIKKONEN

 

Virpi Mikkonen on toimittaja, ruokakirjailija ja hyvinvointiasiantuntija. Hän piti vuosia suosittua Kiitos hyvää -blogia, josta Kiitos hyvää -kirjat saivat alkunsa lukijoiden toiveista blogin loputtua. Sittemmin Virpi on reseptisuunnittelun ja ruokastailaamisen lisäksi kirjoittanut paljon ruuasta ja hyvästä olosta ja perustanut puhtaita nautintoja tarjoavan nettisivuston nimeltä VANELJA

"Tein Kiitos hyvää -kirjani herkuttelijoille. Hyvää oloa vaaliville ja herkkuja rakastaville nautiskelijoille.

Ensimmäinen kirjani Kiitos hyvää - herkkuja ilmansokeria ja gluteenia tarjoilee inspiraatiota niin kakkujen, keksien, jäätelöiden kuin karkkienkin tekoon, rennolla mielellä ja uusia vaihtoehtoja tarjoten. Toinen kirjani, Kiitos hyvää Pikaruokaa antaa puolestaan ruokainspiraatiota vauhdikkaan arjen keskelle terveellisten ja nopeasti valmistuvien pikaruokien muodossa. 

Mielestäni todellisen nautinnon tunnistaa siitä, että myös herkuttelun jälkeen olo on hyvä ja raikas – ja omatunto puhdas. Siksi olen karsinut resepteistäni yleisimmin kehnoa oloa aiheuttavat raaka-aineet ja ammentanut tilalle paljon hyvää. 

Kunnioitan kaikissa ohjeissani aitoja makuja ja ravitsevia raaka-aineita, unohtaen autuaasti gluteeniviljojen, vehnän ja valkoisen sokerin olemassaolon. Koen nimittäin että ne aiheuttavat toisinaan enemmän harmia kuin hyvää oloa, ja kummallekin löytyy maukkaampia ja laadukkaampia vaihtoehtoja.

 

Luomutuotetut ja mahdollisimman vähän prosessoidut raaka-aineet ovat reseptieni sydän. Pyrin resepteissäni yksinkertaisuuteen ja helppouteen, mutta tarjoan myös ohjeita vaativillekin kokeille. Noi puolet ohjeistani eivät vaadi kuumentamista, jolloin raaka-aineiden ravinteet säilyttävät voimansa. Kaikki kirjan reseptit ovat gluteenittomia, maidottomia ja hiivattomia. Iso osa resepteistä on myös viljattomia ja vegaanisia, tai toteutettavissa ilman eläinkunnan tuotteita, jotta mahdollisimman moni voisi löytää kirjasta oman herkkunsa. 

Kaikki reseptit ja kuvat ovat omaa käsialaani, rakkaudella leivottuja, moneen kertaan testattuja lempiherkkujani. Toivon, että molemmat kirjani kannustavat sinua kiittämään kehoasi tarjoamalla sille vain laatua - ja ennen kaikkea nautiskelemaan!"

♥ Virpi

Pst! Tutustu myös hyvisrespetejä tarjoilevaan nettisivustooni: www.vanelja.com.

OTA YHTEYTTÄ!

virpi_mikkonen_kiitos_hyvaa.jpg
Todellisen nautinnon tunnistaa siitä, että myös herkuttelun jälkeen olo on hyvä ja raikas.